× Etusivu Hinnasto Kevytyrittäjyys Yrityksille Usein kysyttyä Blogi Yhteystiedot

Voinko laskuttaa ulkomaisia asiakkaita?

Kyllä, UKKO.fi:n kautta voit laskuttaa myös ulkomaalaisia asiakkaita, jos työ on tehty Suomessa.

Voit myös laskuttaa fyysisesti ulkomailla tapahtuvaa työtä, jos se on suomalaisen toimeksiantajasi tehtäväksesi antama keikka. Jos et ole varma, voitko laskuttaa ulkomaista asiakasta tai ulkomailla tehtyä työtä kauttamme, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Ulkomaisen yrityksen laskuttaminen onnistuu normaalisti laskutustoimeksiannolla. Normaalien laskutustietojen lisäksi sinun tulee ilmoittaa toimeksiantajan antama alv-numero, englanniksi ”VAT-number”. VAT-numeron oikeellisuus sinun tulee tarkastaa ennen laskun lähettämistä. Oikeellisuuden voit tarkastaa  Euroopan komission Verotus- ja Tulliliiton sivuilta.

EU:n sisäinen myynti
Euroopan unionissa on toistaiseksi käytössä käänteinen arvonlisäverojärjestelmä jäsenvaltioiden välisessä kaupassa. Laskumme lähtee arvonlisäverottomana ja arvonlisäveron maksaa ulkomainen toimeksiantajasi, joka voi puolestaan vähentää sen omista myyntiarvonlisäveroistaan. 

EU:n ulkopuolinen myynti
EU:n ulkopuolinen myynti on aina arvonlisäverotonta. Myös tällöin arvonlisäverosta vastaa ostaja.

Laskun kieli
Ulkomaille lähtevät laskut ovat englanninkielisiä, voit kuitenkin halutessasi muuttaa laskun kielen suomeksi tai ruotsiksi.
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kommentointi on poistettu käytöstä.