× Etusivu Hinnasto Kevytyrittäjyys Yrityksille Usein kysyttyä Blogi Yhteystiedot

Mitä verokorttia minun tulisi käyttää UKKO.fi:ssä?

 

Vuoden 2019 alusta kaikille palkkatuloillesi on yksi ennakonpidätysprosentti ja yksi verokortti. Verokorttia sivutuloa varten tai eri työnantajille laskettua veroprosenttia ei enää ole.

Voit toimittaa UKKO.fi:lle verokorttisi sähköisesti oman hallintapaneelisi kautta – nykyisin myös kopio verokortista riittää.
 
Koska sama verokortti toimitetaan kaikille työnantajille ja palkanmaksajille, muistathan myös itse seurata vuoden tulorajaasi. Vuoden 2019 verokortissa ei ole enää mahdollisuutta valita kuukausitulorajaa: siinä on ainoastaan yksi tuloraja koko vuoden palkkatuloille. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja tai palkanmaksaja tekee ennakonpidätyksen lisäprosentin mukaan.
 
Olet saanut vuoden 2019 verokortin automaattisesti postitse kotiisi vuodenvaihteessa. Jos tiedot ovat ajan tasalla, lähetä verokorttisi meille pikimmiten. Verokortin päätösosa jää sinulle. Verokortti tulee voimaan 1.2.2019.

Mikä muutosverokortti?
Muutosverokortti on nimensä mukaisesti verokortti, jolla muutetaan aikaisempi veroprosentti vastaamaan nykyistä ansiotuloasi. Voit lähettää kopion muutosverokortista suoraan hallintapaneelissamme.
Tiesithän, että voit korottaa verokorttisi ennakonpidätysprosenttia ilman, että sinun tarvitsee toimittaa erillistä muutosverokorttia, jos tulorajoihisi ei tehdä muutosta?
Muutosverokortin tilaamiseen löydät ohjeet Verottajan sivuilta.

Lisätietoa:
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kommentointi on poistettu käytöstä.