× Etusivu Hinnasto Kevytyrittäjyys Yrityksille Usein kysyttyä Blogi Yhteystiedot

Mitä verokorttia minun tulisi käyttää UKKO.fi:ssä?

 

Verokortti muuttui vuoden 2019 alusta; kaikille palkkatuloillesi on nyt yksi ennakonpidätysprosentti ja yksi verokortti. Verokorttia sivutuloa varten tai eri työnantajille laskettua veroprosenttia ei enää ole.

Voit toimittaa UKKO.fi:lle verokorttisi sähköisesti oman hallintapaneelisi kautta – nykyisin myös kopio verokortista riittää. Huomaathan, että sinun tulee toimittaa verokortti nimenomaan palkkatuloa varten.
 
Koska sama verokortti toimitetaan kaikille työnantajille ja palkanmaksajille, muistathan myös itse seurata vuoden tulorajaasi. Vuoden 2019 verokortissa ei ole enää mahdollisuutta valita kuukausitulorajaa: siinä on ainoastaan yksi tuloraja koko vuoden palkkatuloille. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja tai palkanmaksaja tekee ennakonpidätyksen lisäprosentin mukaan.

Tammikuussa käytetään vielä vuoden 2019 verokorttia, mutta helmikuun alusta siirrytään käyttämään vuoden 2020 verokorttia – muistathan siis toimittaa verokorttisi ajoissa. Jos kuitenkin olet jo antanut omassa hallintapaneelissasi luvan, haemme verotietosi sähköisesti suoraan verottajalta.

Mikä muutosverokortti?
Muutosverokortti on nimensä mukaisesti verokortti, jolla muutetaan aikaisempi veroprosentti vastaamaan nykyistä ansiotuloasi. Voit lähettää kopion muutosverokortista suoraan hallintapaneelissamme.
Tiesithän, että voit korottaa verokorttisi ennakonpidätysprosenttia ilman, että sinun tarvitsee toimittaa erillistä muutosverokorttia, jos tulorajoihisi ei tehdä muutosta?
Muutosverokortin tilaamiseen löydät ohjeet Verottajan sivuilta.

Lisätietoa:
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kommentointi on poistettu käytöstä.