× Etusivu Hinnasto Kevytyrittäjyys Yrityksille Usein kysyttyä Blogi Yhteystiedot

Mitä töitä ei voi laskuttaa UKKO.fi-palvelussa?

 
Alla listattuja töitä EI pääsääntöisesti ole mahdollista laskuttaa UKKO.fi-palvelun kautta.

Yksityisille henkilöille tehtävät vedeneristystyöt ilman Eurofinsin myöntämää märkätilasertifikaattia.

 • Kylpyhuone, sauna, peseytymistilat, keittiö sekä katto. Kaakelointien saumaustyöt kuuluvat vedeneristystöihin. Ei koske purkutöitä.

 • Huomioithan, ettei UKKO.fi ole sopimusosapuolena kevytyrittäjien ja heidän toimeksiantajiensa välisissä sopimuksissa. Muistathan siis, että vastuu omasta työstä sekä mahdollisista vesivahingoista tai kosteusvaurioista on tällöin laskun tekijällä ja vastaanottajalla itsellään. 

Sähköasennustyöt, ellet laskuta sähköurakointilupaa omaavaa yritystä 

 • Tarkista sähköurakointiin oikeutetut yritykset täältä. Sähköasennustyötä tekevän henkilön on lisäksi oltava sähköasentaja = sähköammattikoulun käynyt henkilö, jolla on työkokemusta.

 • Huomioithan, että mikäli et laskuta yritystä, tulee sinun olla Tukesin aliurakoitsijarekisterissä toiminnanharjoittaja sekä töiden vastuuhenkilö, jolla on pätevyystodistus ja A- ja/tai S3-tason urakointilupa. 

Luvanvaraiset työt

 • Esim. ammattimainen radiolähetystoiminta, lue tarkemmin täältä.
 • Jos haluat toimia taksiyrittäjänä, UKKO Pro voisi olla sinulle hyvä vaihtoehto.
 • Luvanvaraisia vartioimis- ja järjestyksenvalvontatehtäviä voi laskuttaa määrättyjen ehtojen täyttyessä. Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme.

Elintarvikkeiden myynti 

 • Ruokien myynti ei valitettavasti onnistu kauttamme. Catering-toiminta ja vähäinen pop up -tyylinen ravintolatoiminta onnistuu tietyin ehdoin. Otathan yhteyttä asiakaspalveluun lisätietojen saamiseksi.

Terveydenhuoltoalan työt

 • Terveydenhuoltoalan töistä ei Aluehallintoviraston linjauksen mukaan ole mahdollista laskuttaa kevytyrittäjänä.
 • Terveydenhuoltoalan palveluiden tarjoajan on rekisteröidyttävä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi Valviran ylläpitämään Valveri-rekisteriin. Rekisteröintiin tarvitaan y-tunnus ja siksi laskutuspalvelun käyttäjän ei ole mahdollista rekisteröityä.

Kokouspalkkio, henkilökohtainen luento- ja esitelmäpalkkio, luottamustoimesta saatu korvaus

 • Verottajan ohjeen mukaan henkilökohtaisen palkkion työnantajavelvoitteita ei voi siirtää laskutuspalveluyritykselle.

Kuljetustyöt

 • Voit laskuttaa kuljetustyöstä kauttamme, jos omistat tai olet vuokrannut työntekokoneen, jolla työtä teet. Jos työkoneesi tai kulkuneuvosi ei ole omasi tai vuokraamasi, et valitettavasti voi jatkossa laskuttaa työstäsi palvelumme kautta. Kysymme sinulta työkoneen omistajuudesta laskutuksesi yhteydessä.

Joissain tapauksissa, esimerkiksi tiettyjen ehtojen täyttyessä, yllä olevien töiden teosta voidaan sopia erikseen. Jos sinulla on epäselvää, voitko laskuttaa oman alan töitäsi UKKO.fi:n kautta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Huomaathan myös, että laskutuspalvelun kautta tehtävän työn tulee olla toimeksiantosuhteissa tehtävää; työsuhteista työtä ei valitettavasti voi laskuttaa laskutuspalvelun kautta.

Eikö kevytyrittäjyys sovi sinun toimialallesi? Ehkäpä voisit olla kiinnostunut yrittäjyydestä UKKO Pron kautta?

UKKO Pro kuuluu kanssamme samaan yritysperheeseen ja heidän kautta voi useampi eri alan yrittäjä laskuttaa omalla toiminimellään. Toiminimen voit perustaa UKKO Pron sivujen kautta muutamassa minuutissa ilmaiseksi!

Suosittelemme myös kokeilemaan heidän helppokäyttöistä  kirjanpito- ja laskutusohjelmaansa!

Lue lisää täältä: UKKO Pro

ukkopro-banner.png

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kommentointi on poistettu käytöstä.