× Etusivu Hinnasto Kevytyrittäjyys Yrityksille Usein kysyttyä Blogi Yhteystiedot

Vilket skattekort ska jag använda?

Från om med början av år 2019 har du en förskottsinnehållningsprocent och ett skattekort för alla dina inkomster. Det finns inte längre något skattekort för bi-inkomster eller skilda förskottsinnehållningsprocenter för olika arbetsgivare.

Du kan lämna in ditt skattekort elektroniskt via din egen kontrollpanel. Nuförtiden godkänns även en kopia av skattekortet.

Eftersom samma skattekort lämnas in till alla arbetsgivare och löneutbetalare, bör du själv följa med hur din inkomstgräns närmar sig. Då det inte går att välja månatlig inkomstgräns på skattekortet för 2019 finns endast en inkomstgräns för hela året. Om inkomstgränsen för året överskrids, är arbetsgivaren eller löneutbetalaren skyldig att dra av förskottsinnehållningen enligt tilläggsprocenten.

Du har fått skattekortet för 2019 automatiskt per post vid årsskiftet. Skicka in det elektroniskt till oss så fort som möjligt om uppgifterna stämmer. Skattekortets beslut-del samt det ursprungliga skattekorten skall bli kvar hos dig. Skattekortet träder i kraft 1.2.2019.

Vadå för ändringsskattekort?

Ett ändringsskattekort är som namnet antyder, ett skattekort med vilket man ändrar på sin tidigare skatteprocent att motsvara de nuvarande inkomsterna. Du kan skicka en kopia av ditt ändringsskattekort direkt via kontrollpanelen. Du vet väl att du kan höja din skatteprocent utan ändringsskattekort genom att meddela oss, om din årsgräns inte behöver ändras?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.