× Etusivu Hinnasto Kevytyrittäjyys Yrityksille Usein kysyttyä Blogi Yhteystiedot

Olenko palkansaajaan rinnastettava yrittäjä?

1.1.2016 voimaan tulleen uuden työttömyysturvalain mukaan kevytyrittäjiä käsitellään työttömyysturvassa samaan tapaan kuin yrittäjiä.

Käytännössä muutos on ainoastaan lakitekninen. Aiemmin kevytyrittäjien katsottiin työllistyvän omassa työssään, jota koski pitkälti samat säädökset.

Palkansaajaan rinnastettava yrittäjä

Palkansaajaan rinnastettava yrittäjä on henkilö, joka tekee töitä vain harvalle toimeksiantajalle ja jonka työstä määrää toimeksiantaja: Olenko kevytyrittäjänä sivutoiminen vai päätoiminen yrittäjä?

"Palkansaajaan rinnastettavalla yrittäjällä tarkoitetaan yrittäjää, joka itse osallistuu työsuoritukseen toimeksiantajan määräämällä tavalla, on toimeksiantosuhteessa samoihin harvalukuisiin toimeksiantajiin ja jolla ei ole kiinteää osto- tai myyntipaikkaa tai vastaavaa toimipaikkaa toiminnan harjoittamista varten."

Palkansaajaan rinnastettava yrittäjä työllistyy toiminnassaan joko päätoimisesti tai sivutoimisesti. Tämän arvioinnista lisää oheisessa artikkelissa.

Kun muut edellytykset täyttyvät, voidaan palkansaajaan rinnastettavalle yrittäjälle maksaa työttömyysetuutta toimeksiannon päätyttyä.

Lisäohjeita palkansaajana rinnastettavan yrittäjän arvioinnista TE-toimistoissa voit lukea täältä: Kevytyrittäjän työttömyysturvadokumentit.
Huomaathan, että kevytyrittäjän ja UKKO.fi:n välille ei muodostu työsopimuslain mukaista työsuhdetta. Laskutuspalvelun kautta tehtävän työn tulee olla toimeksiantosuhteissa tehtävää; työsuhteista työtä ei valitettavasti voi laskuttaa laskutuspalvelun kautta.
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kommentointi on poistettu käytöstä.