Miten merkitsen matkakulut?

Merkitse matkakulut kuten kilometrikorvaus, päiväraha, ateriakorvaus ja kulukorvaus laskulomakkeessamme niille tarkoitettuun kohtaan.

Merkitse selkeästi matkan kohde sekä kohdemaa ja kuvaa lyhyesti matkan tarkoitus. Selkeä kuvaus nopeuttaa laskun käsittelyä, eikä palkanmaksuun tule turhia viivästyksiä.

Lisää seuraavaksi matkustuspäivämäärät sekä kellonajat. Päivitä lopuksi osoite (katuosoite, kaupunki), josta olet lähtenyt ja minne päätynyt.
Klikkaamalla "Olen ajanut saman reitin useammin kuin kerran" voit syöttää haluamasi kertoimen, jotta samaa reittiä ei tarvitse syöttää manuaalisesti moneen kertaan.

Alempana lomakkeella voit täyttää tiedot kulkuneuvostasi sekä mahdollisista päivärahoista ja ateriakorvauksista.

matkakorvaus.png
Esimerkki lomakkeen täytöstä (kuva suuntaa antava).

Lisätäänkö matkakulut laskulle?


Huomioi matkakulujen osuus, kun hinnoittelet palveluasi. Voit joko sisällyttää matkakulut palvelusi hintaan tai laskuttaa asiakasta erikseen palvelusta ja matkakuluista. 

Voit valita, haluatko, että kulut näkyvät laskulla ja ne laskutetaan asiakkaalta. Laskulla eritellyt kulut ovat työn suorittajalle lähtökohtaisesti verotonta tuloa, joista ei suoriteta ennakonpidätystä. Laskulla erittelemättömiin ja kuitittomiin matkakorvauksiin voi hakea vähennyksiä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa keväisin. 

Lue lisää kevytyrittäjän verovähennyksistä


Tässä tapauksessa jätä valinta kohtaan ''Lisää matkakulut automaattisesti laskulle''. 

Lisaa-matkakulut-laskulle.PNG
Laskulla eritellyt matkakulut näyttävät seuraavalta:
matkakulujen-erittely.PNG

Jos
et halua laskuttaa kuluja asiakkaalta, poista valinta kohdasta ''Lisää matkakulut automaattisesti laskulle''. Tällöin matkakuluja ei laskuteta asiaakkaalta, eivätkä ne näy eritellysti laskulla ja ovat siten työn suorittajalle veronalaisia. Tämä tarkoittaa, että saat palkanmaksun yhteydessä laskutussummastasi matkakuluja vastaavan osuuden ilman ennakonpidätystä. Voit kuitenkin hakea kuluistasi tulonhankkimisvähennystä keväisin, kun täydennät verottajan lähettämää veroehdotusta.

Miten merkitsen julkisen liikenteen käytöstä aiheutuneet kulut?

Merkitse julkisten liikennevälineiden matkalippukulut kulukorvauksina ja lähetä kuitit kohdassa "Luo uusi kulukorvaus".

Katso myös:
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.