Mitä teen jos minulle sattuu tapaturma työssä?

 

Tapaturman sattuessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksesi toimintaohjeet ja hakeudu hoitoon.

Huomaathan, että UKKO.fi-tapaturmavakuutus on voimassa vain jos olet tehnyt työnaloitusilmoituksen aloittaessasi työt UKKO.fi:n kautta. 

Joudut maksamaan saamasi hoidon itse ja vakuutusyhtiö korvaa kulut myöhemmin kuitteja vastaan. Muista ottaa Kela-kortti mukaan ja näytä sitä kassalla, jotta hoitolaitos vähentää Kelan suorakorvauksen maksusta.

Jos kyseessä on vakava tapaturma ja tilanne on kiireellinen soita ensisijaisesti hätänumeroon 112 ja ilmoita asiasta asiakaspalveluumme heti, kun se on mahdollista.

Sairaanhoitokustannusten korvaaminen edellyttää vakuutusyhtiöltä etukäteen pyydettyä maksusitoumusta. Maksusitoumusta ei kuitenkaan tarvita ensimmäiseen vastaanottokäyntiin ja siihen välittömästi liittyvään vähäiseen hoitotoimenpiteeseen (kipsaus, röntgen- ja ultraäänitutkimus tai muu näihin rinnastettava toimenpide) eikä kiireelliseen sairaanhoitoon, joka on välttämätöntä vammasta vahingoittuneelle aiheutuvan välittömän uhan vuoksi (hengenvaara). Magneettitutkimus ja tähystystutkimus sen sijaan eivät ole tässä tarkoitettuja vähäisiä toimenpiteitä, joten niihin tarvitaan aina maksusitoumus. Vakuutusyhtiöt voivat hoidon saamisen nopeuttamiseksi tietyissä tilanteissa ohjata vahingoittuneen maksusitoumuksella sellaiseen hoitopaikkaan, jossa hän saa tarvitsemansa hoidon mahdollisimman nopeasti.

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.