Työvälineenäni toimii tietokone ja järjestelmäkamera. Voinko vähentää ne ennen palkanmaksua?

Sellaisten laitteiden, joihin saattaa liittyä verottajan mielestä myös yksityiskäyttöä, vähentäminen kauttamme ei ole mahdollista.

Tällaisia ovat muun muassa tietokoneet, kamerat ja puhelimet. Verottaja saattaa tulkita nämä myös osaksi palkkaa. Lisäksi kuitin mennessä kauttamme välineet olisivat omaisuuttamme, joka puolestaan hankaloittaisi niiden edelleenmyyntiä tai vaihtamista.

Kaikki työhön liittyvät hankinnat, joita et vähennä kauttamme, voit kuitenkin vähentää helposti omassa henkilökohtaisessa verotuksessa tulonhankkimisvähennyksinä.