× Etusivu Hinnasto Kevytyrittäjyys Yrityksille Usein kysyttyä Blogi Yhteystiedot

Voinko lisätä laskuun kuluja?

Kyllä, voit lisätä laskuun kuluja.

Laskupohjan Kulut-kohdassa erilaisia työhön liittyviä kuluja voidaan lisätä laskutettavaksi laskulla asiakkaalta ja/tai merkitä kuluja, joista ei palkanmaksun yhteydessä toimiteta ennakonpidätystä. (Jos et halua laskuttaa kuluja asiakkaalta, poista valinta ruudusta ''Lisää kulut automaattisesti laskulle'').

HUOM! Merkitse kulut laskulomakkeeseen niille tarkoitettuun kohtaan ennen laskun hyväksymistä ja lähetä meille tarvittavat kulutositteet. Tarvittaessa pyydämme sinulta lisäselvitystä, jolloin sinulla on kaksi viikkoa aikaa korjata ja täydentää pyydetetyt merkinnät ennen kulujen hylkäämistä.

Mitä kuluja voi vähentää?

Verotuksessa vähennyksenä huomioitavia kuluja ovat laskutettavaan työsuoritteeseen liittyvät tarvike- ja materiaalikulut sekä matkakustannukset.
Katso tarkemmat ohjeet matkakulujen verotukseen liittyen:
 Huomioithan, että mm. seuraavat kulut eivät ole vähennyskelpoisia kauttamme:

- Edustus- tai ravintolakulut.
- Työvälineitä, laitteita ja työvaatteita ei voi vähentää kauttamme, sillä niihin liittyy yksityiskäytön mahdollisuus. Lisäksi kuitin mennessä kauttamme, siirtyisivät hankinnat kirjanpidolliseen omistukseemme, mikä puolestaan hankaloittaisi niiden edelleenmyyntiä tai vaihtamista. Työhön liittyvät hankinnat, joita et vähennä kauttamme, voit kuitenkin ilmoittaa omassa henkilökohtaisessa verotuksessa tulonhankkimisvähennyksinä.
- Myöskään toimistotarvikkeet tai postikulut eivät ole kuluina vähennyskelpoisia laskulla elleivät kyseiset tuotteet liity suoraan laskutettuun työtehtävään.
- Markkinointi- tai koulutuskuluja ei pääsääntöisesti voida hyväksyä laskulla. 
- Työmatkaan liittyvät polttoaine- ja ruokailukulut huomioidaan verotuksessa päivärahojen ja kilometrikorvausten muodossa. Näin ollen polttoaine- ja elintarvikekuitteja ei voida vähentää.
- Jonkun toisen kulut eivät ole vähennyskelpoisia edes tiimilaskuissa.

Mietityttääkö?

Mikäli olet epävarma voiko jonkin kulun vähentää, voit aina kysyä vähennysmahdollisuudesta asiakaspalvelustamme ennen tuotteen tai palvelun ostamista. 

Katso myös:
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kommentointi on poistettu käytöstä.