× Etusivu Hinnasto Kevytyrittäjyys Yrityksille Usein kysyttyä Blogi Yhteystiedot

Mikä on ennakonpidätys?

 

Ennakonpidätyksellä tarkoitetaan palkasta pidätettävää veroa ja sen määrä perustuu arvioituihin tuloihin. Ennakonpidätysprosentti on merkitty verokorttiisi.

Jos lähetät meille verokortin uudella ennakonpidätysprosentilla vanhan tilalle, muuttuu myös palkasta maksettavan ennakonpidätyksen määrä. Maksamme verot aina sen mukaan, mikä veroprosentti tietoihisi on palkanmaksuhetkellä merkitty.

Jos  kuitenkin maksu lähettämästäsi laskusta saapuu UKKO.fi:lle ennen kuin olet toimittanut ensimmäisen verokorttisi, on UKKO.fi:n toimitettava ennakonpidätys automaattisesti 60 %:n suuruisena 1.12.2017 alkaen.


Verokorttiin merkitty ennakonpidätysprosentti ei kuitenkaan ole lopullinen verotusprosentti. Lopullisen verotuspäätöksen saat aina ennakonpidätystä seuraavan vuoden keväällä ja se perustuu palkanmaksajiesi ilmoittamiin sinulle maksettuihin ennakonpidätyksen alaisiin ansioihin ja ilmoittamiisi vähennyksiin.
  • Jos olet maksanut veroja liian vähän eli veroprosenttisi on ollut liian alhainen suhteessa tuloihisi, joudut maksamaan veroa jälkikäteen eli niin sanottuja mätkyjä.
  • Jos taas veroprosenttisi on ollut yläkanttiin, saat veronpalautusta.

Lue lisää verovähennyksistä täältä.

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kommentointi on poistettu käytöstä.