Toiminimen perustaminen on helppoa. Miksi käyttäisin UKKO.fi-palvelua?

← Yleistä

Toiminimen perustaminen on tosiaan helppoa, mutta samalla sitoudut yrittäjän vastuisiin ja velvollisuuksiin. Tällöin varsinaisen työsi lisäksi sinun huolehdittavaksesi jäävät mm.
  • yrittäjä-eläkemaksut
  • ennakko- ja arvonlisäveromaksut ja raportointi
  • kirjanpidon pitäminen ja tilinpäätökset
  • laskutus ja perintä
Kirjanpidollisiin asioihin voi toki palkata tilitoimiston, mutta sekään ei ole ilmaista ja kuukausikulut juoksevat, vaikka töitä ei olisikaan. Kun olet yrittäjä sinulla ei myöskään ole mahdollisuutta saada palkansaajan työttömyyskorvausta. Tämä voi olla hankalaa varsinkin toiminnan alussa, jolloin myynti on vielä pientä, mutta kuukausikulut juoksevat tästä huolimatta.

UKKO.fi-palvelun kautta et ole varsinaisesti yrittäjä, joten vältyt ylimääräiseltä byrokratialta. Tehtäväksesi jää markkinointi ja varsinainen ydinosaamisesi, eli tekemäsi työ. UKKO.fi hoitaa kaikki hallinnolliset ja lakisääteiset velvoitteet. Koska olet kuitenkin palkansaaja, sinun voi olla mahdollista saada työttömyystukea silloin, kun työrintamalla on hiljaista. (Tarkista oman työttömyyskassasi ja TE-toimistosi kanta UKKO.fi:n käyttämiseen, ennen työn aloittamista!) UKKO.fi-palvelun tarkoituksena on olla helppo tapa laskuttaa tekemänsä työ ilman, että tarvitsee ottaa vastuulle yrityksen johtamista.

Voit myös testata liikeideasi toimivuutta UKKO.fi-palvelun kautta ennen oman yrityksen perustamista. UKKO.fi-palveluun rekisteröityminen on ilmaista eikä palvelussa ole kiinteitä kuukausimaksuja. Tutustu hinnastoomme.

Katso myös
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö

0 Kommentit

Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.